Fokus på hastigheden gennem Mølby
Lagt online den: 25. maj 2020

Jydske Vestkysten havde en artikel om planerne for strækningen af Tovskovvej, der går gennem Mølby. Læs artiklen via linket nedenfor.

Nedenfor kan I læse den artikel, som Landsbyforeningen skrev til det seneste nummer af Aktiv Sommersted. Nederst i dette opslag kan I finde vores skiftse for beplatning. Der kan meget vel komme nogle ændringer til denne og vi skal også i kontakt med de beboerne, der bor lige hvor vi har skitseret et par af beplantningerne.

Fokus på hastigheden gennem Mølby
Mølby har længe været kendt for alt for høj fart på Tovskovvej, der går gennem byen. Politiets automatisk fartkontrol holder jævnligt i byen og de udskriver altid for mange bøder til trafikanterne, der kører gennem byen. Der uddeles klip og kørekort frakendes både betinget og ubetinget.

For 20 år siden var der blevet etableret bump på hele strækningen gennem byen. De blev netop etableret for at få hastigheden nedsat. Det havde også en gavnlig effekt på hastigheden. Desværre havde det utilsigtede sideeffekter: nogle husejere meldte om skader på husene og bus- og lastbilschauffører meldte om problemer med deres rygge, når de kørte over de mange bump. Enden af det blev af bumpene igen blev fjernet.

Landsbyforeningen for Oksenvad og Omegn har det sidste år haft fokus på igen at få gjort noget ved hastigheden. I foråret sidste år blev der lavet en underskriftsindsamling, hvor vi søgte opbakning til at få Haderslev Kommune til at sætte problemet på dagsordenen. I juni måned sendte vi resultatet fra underskriftsindsamling og nogle forslag til forbedringer til Haderslev Kommune.

Forvaltning har henover efteråret kigget på problemet og indstillet til byrådet at der afsættes nogle penge til at få gjort noget ved problemet. I første omgang er der afsat ca. 30.000, som vil blive brugt på at markeret smallere kørebaner i enderne af Mølby. Visuelt vil bilisterne altså opleve at vejbanerne er smallere i byzonen end uden for byzonen. Derudover etableret der også en 60 km/t zonen lige nordfor Mølby, fra den nuværende byzonen og op til Tovskovvadvej.

Landsbyforeningen for Oksenvad og Omegn har samtidigt lavet en ansøgning til Landdistriktspuljen, hvor der søges penge til etablering af pur (lave og brede bøgehække) og eventuelt også mindre træer på de strækninger i Mølby, hvor der ikke er bebyggelse på begge sider af vejen. Det drejer sig om ca. 600 meter.

Landsbyforeningen søger om penge til indkøb af hækplanter og træer mod at landsbyforeningen står for plantning af disse.

Se også: Kortskitse over beplantning på Tovskovvej i Mølby

Kilde: Artikel fra JV


Sydlige ende af Mølby


Mølby centrum


Nordlige ende af Mølby