Genforeningstræ i Oksenvad Landdistrikt
Lagt online den: 13. november 2020

Udvalget for Plan og Miljø og Landdistriktsudvalget har besluttet at bruge forskønnelsesmidler på at plante genforeningstræer i hele kommunen. Landdistrikter og byområder i hele kommunen er blevet hørt, om de kunne være interesseret i at stå for plantning af træet.

- "Vi er i Genforeningsåret, og derfor syntes vi, det var nærliggende at bruge midlerne i år til at plante et træ, som mange også gjorde i forbindelse med Genforeningen i 1920. Udover at et nyt, flot træ vil gøre det enkelte område kønnere, er det også samtidig er det noget, man skal få til at spire og gro sammen i landdistrikterne", siger Bent Kloster, formand for Landdistriktsudvalget. (uddrag fra JV.dk)

I Oksenvad Landdistikt har vi takket ja. Vi har valgt at plante en rødbøg. Vores træ er sponsoret af Fonden for Træer og Miljø.

Vi har af flere grunde valgt at plante træet på fodboldgolfbanen i Oksenvad. For de første var det et krav at træet blev plantet på kommunal grund.

Deruover ønskede vi også at plante det et sted, hvor mange mennekser kunne få glæde af træet. Og fodbolggolfbanen er et sted hvor der kommer mange mennesker - ikke kun fra vores lokalområde men også ude fra.

Vi har drøftet placeringen med Oksenvad Idrætsforening og Ørsted Boldklub og er enige om at fodboldgolfbanen er et godt sted.

Træet skal plantes på fredag, d. 20. november kl. 16.

Har du tid og lyst til at give en hånd med arbejdet, så kontakt Peter Horsbøll Møller, tlf: 29133769. Desværre tillader corona-restriktionerne kun at vi deltager 10 mand, men der er stadig plads til nogle hjælpende hænder.

Efter plantningen giver Landsbyforeningen en forfriskning til det arbejdende folk.

Kilde: Landsbyforeningen for Oksenvad og Omegn


Arkivfoto (fotograf: Benjamin Voros)


Placering af genforeningstræ