Kunstværk til ophold
Lagt online den: 20. november 2022

Haderslev Kommune bad tidligere i 2022 Kunsthal 6100 om at skabe kunst i landdistrikterne - i samarbejde med landdistrikterne. Her blev bl.a. Oksevand Landdistrikt udvalgt.

Oprindeligt var det tanken, at det var Haderslev Kommunes huskunstner Camilla Berner, der skulle være kunstneren bag disse kunstværker. Af forskellige årsager endte det dog ikke således.

I Oksenvad Landdistrikt nedsatte vi efter sommerferien et lille kunstudvalg, som gik i samarbejde med Marie Dufresne fra Kunsthal 6100 om projektet.

Marie fik kontakt til to kunstnere, som begge fik en rundvisning i landdistriktet og fik fremvist de lokationer, som var blevet udpeget som en mulig placeret af et kunstværk til ophold. Kunstnerne var Nina Beier og Thomas ”FOS” Poulsen.

I første omgang var det meningen, at de hver især skulle komme med et forslag og at kunstudvalget så skulle vælge vinderne. De to kunstnere spurgte dog, om de ikke måtte samarbejde, da det gav meget bedre mening i forhold til de steder, vi havde udvalgt. Det fik de lov til. Det skal siges, at de begge to er velkkendte kunstnere, ikke kun i Danmark, og at de arbejder sammen er noget helt nyt.

I starten af november præsenterede kunstnerne de to projektforslag for kunstudvalget og Marie Dufresne på et møde på OLA.

Begge forslag var rigtigt spændende. Kunstudvalget valgte dog det ene af projekterne, Skal, som det primære projekt. Men samtidig var det også et stort ønske at få det andet projekt, Skel, placeret i Oksenvad Landdistrikt. De passer nemlig begge rigtigt godt ind i tankerne omkring en landdistriktssti, som vi arbejder med i områdefornyelsesprogrammet.

Enden på det blev at Marie fra Kunsthal 6100 nu arbejder videre med begge projekter for at se om der kan findes midler til begge projekter.

Lige nu arbejdes der med en placering til Skal på Rævestien ved Nørreåen og en placering til Skel langs med Tovskovvadvej.

I kan læse mere om de to projekter via linket nedenfor.


Se også: Kunstværker til ophold

Kilde: Kunstudvalg under Landsbyforeningen for Oksenvad og Omegn


Skal, 2022, Fos og Nina Beier


Skel, 2022, Fos og Nina Beier