Mindegudstjeneste søndag den 11. november kl. 9.30 i Oksenvad kirke
Lagt online den: 19. oktober 2018

Når det her i 2018 er hundrede år siden​afslutningen af 1. verdenskrig 1914 – 18, og datoen d. 11/11 falder på en søndag, vil vi, i Oksenvad sogn, inden kransenedlæggelsen ved mindestenen afholde en mindegudstjeneste i Oksenvad kirke kl. 9.30.

Krigen medførte store sønderjyske tabstal, hvor ca. 5000 soldater (hovedsalig dansksindede) døde i kamp for et land, som ikke var deres.

Her fra vores lille sogn faldt 37 unge mænd.

Efter mindegudstjenesten samles vi i Oksenvad Aktivitetscenter, hvor Præsteskovens Jagtforening vil stå for en frokostanretning, og hvor der vil være foredrag af Peter Have Rasmussen, som fortælle om sit foredrag:


I fortællingen om begivenheden den 11/11 2018 i Oksenvad Kirke tages udgangspunkt i beretninger om krigen fra breve, lydoptagelser og interviews nedskrevet og fortalt af vor bedstefar Peter Hansen Have (Artillerist), der deltog som artillerist gennem fire år ved Vestfronten med en enkel afstikker til Østfronten i vinteren 1916. Der vil i vor fortælling også indgå skildringer og beretninger fra vor mormor/farmors brødres side - nemlig Hans Fuglsang- Damgaard (Infanterist) og Iver Fuglsang- Damgaard (Artillerist). ​​​​