DR: Varme hjerter eller kold forretning
Lagt online den: 20. december 2019

Vi var flere fra bestyrelserne i Oksenvad Landdistrikts Aktivitetscenter samt Landsbyforeningen, som i forvejen kendte til "Kunsten at redde liv" og fulgte med i DR Kontant tidligere på ugen. De blev nu gjort mere landskendte, da de sammen med bl.a. foreningen "Hjerteklub Danmark" fik en tur gennem møllen af DRs Kontant.

Tilbage i 2015 hjalp foreningen "Kunsten at redde liv" OLA med at få indsamlet 25.000 kr til en hjertestarter. Der var en lang række lokale firmaer og flere af de lokale foreninger, der støttede projektet. Det var også foreningen "Kunsten at redde liv", der senere sørgede for montering og skulle stå for service af hjertestarteren.

Det gik op for os i bestyrelsen i OLA, at der var noget galt, da vi i løbet af 2018 begyndte at blive kontaktet af forskellige firmaer, der ønskede at vi tegnede abonnement på service af vores hjertestarter nu, da "Kunsten af redde liv" var gået konkurs. Det kom selvfølgelig som en overraskelse for os.

Det betød desværre osse, at det førstehjælpskursus, som var inkluderet i de 25.000 aldrig blev afholdt. Vi forsøgte flere gange at finde en dato sammen med "Kunsten at redde liv", men de var lidt svære at få i tale og vendte ikke altid tilbage.

De lå alle med en pæn pris på den forkerte side af 2.000 kr om året for at servicere hjertestarteren. Reelt drejer det sig om at skifte batteri og elektroder. Det syntes vi nu nok lød af lidt meget. Batterierne skal skiftes ca. hvert 5. år og elektroderne hvert ca. andet år.

Så i foråret indkøbte bestyrelsen i OLA, nærmere bestemt Carsten R. Hansen, og skiftede batterier og elektroder på hjertestarteren. Det kostede os små 1.200 kr.

Fremover vil det også være bestyrelsen i OLA, der sørger for at vedligeholde hjertestarteren, så den altid vil være klar. Vi er nemlig glade for at vi har fået den og vil selvfølgelig holde fast i den.

Læs mere om foreningener på DRs hjemmeside: Indsamlede millioner til hjertestartere: Formand tiltalt for skyldnersvig.
Og se DR Kontant:
Kontant: Varme hjerte eller kold forretning.

Kilde:
Oksenvad Landdistrikts Aktivitetscenter