Struds på menuen
Hans Henriks flotte han-struds
Mølby, 30. april 1999
Fritiden/Oksenvad Idrætsforening tager en helt ny ret på menuen, når der i år
inviteres til fællesspisning. Den lokale strudseavler Hans Henrik Christensen fra Mølby
leverer kødet.
Efter nogen tid med opstartsproblemer er der nu kommet gang i produktionen på Mølbyvej.
De 3 oprindelige strudser er efterhånden blevet til en flok på ca. 30.
Hans Henrik har for nyligt investeret i en ny han-struds, som nu skal være stamfar til
endnu flere unger. Den nye prægtige han vejer omkring 180 kg. Og man skal ikke komme for
tæt på en sådan kraftkarl. Hans Henrik er et par gange blevet sparket af den vældige
klo. Heldigvis uden alvorlig skade, men jakken blev dog flænset op en dag
"fatter" kom susende direkte mod sin ejermand.
På trods af det iltre temperament slipper strudsefar for knive. I stedet slagtes 3
ungstrudser på hver 110 kg. Der bliver 30-35 kg kød ud af en struds på denne
størrelse. Så der bliver nok til alle ved fællesspisningen lørdag den 3. juli.
Hun-strudser.
Den til venstre er ingen struds - det er Hans Henrik.