Fernisering på Oksenvad Landdistrikts Aktivitetscenter
Lagt online den: 9. juni 2024

I fredags var der fest i landdistriktet. Festen blev afholdt på vores aktivitetscenter i Oksenvad, hvor 100 mennesker deltog.

Festen startede kl. 18:00 med fernisering og afsløring af et nyt kunstværk.

Denne del af festen stod Torsdagmalerne for. Torsdagsmalerne har gennem flere årtier holdt til på aktivitetscenteret, hvor de mødes torsdag.

For omkring 5 år siden talte bestyrelsen i OLA og torsdagsmalerne om at få lavet et nyt udendørskunstværker til erstatning for dem, der tidligere havde hængt på skolens vægge.

De tidligere var blevet malet af børnehavens børn. Desværre havde vejret beskadiget dem så meget at de blev pillet ned.

Noget nyt skulle der til.

Hella Carstens fra Torsdagsmalerne bød velkommen og introducerede os for kunstværket. Hella kunne også fortælle, hvorfor det havde taget 5 år før kunstværket stod færdigt:

"Først kom en corona-epidemi på tværs, så betød at det var svært at mødes. Så skulle Banehuset i Sommersted sættes i stand. Det betød at et par bands der normalt øvede i Banehuset pludselig stod uden tag over hovedet. De fik lov til at låne det rum, som Torsdagsmalerne brugte til projekter. Det satte igen projektet i bero. Men endelig kom der gang i projektet og tidligere i år blev der sat en dato for afsløringen."

Hella overgav ordet til Annemette Hoier Nielsen, som var blevet bedt om at holde afsløringstalen.

Annemette startede med at fortælle hvor glad og beæret hun var for at måtte holde talen for kunstprojektet og hun fortsatte med at sige at kunstværket skulle ses som en hyldest til "vores fællesskab og de værdier, der binder os sammen.".

Og hun fortsatte: "Fællesskab er hjertet i jeres samfund her i Oksenvad. Det er i fællesskabets ånd, at vi samles om projekter som dette, støtter hinanden, deler både glæder og udfordringer. Aktivitetscentret, hvor disse malerier vil hænge, er et levende bevis på, hvor godt i arbejder sammen i jeres forening. Det er et sted, hvor i mødes, skaber minder og styrker jeres bånd."

Annemette kommer oprindeligt fra Mølby og er vokset op i området. Hun har gået i både børnehave og skole på Oksenvad Skole.

Afslutningsvis sendte Annemette en tak til kunstnerne for deres dedikation og talent, til alle der havde været med til at gøre prjektet muligt og til alle, der var mødt op til fernisering og afsløring.

Herefter blev kunstværket afsløret.

Det viste sig at være fire flotte malerier.

Hella Carstens fortalte lidt om malerier. De er tegnet med udgangspunkt i området omkring aktivitetscenteret og hvad man kan se fra sted. Hun anbefalede at man brugte lidt tid på at studere de enkelte billeder for at finde og genkende symboler fra lokalområdet. Nørreåen binder malerierne sammen og hvert maleri repræsenterer hver sin årstid. Man vil sikkert også kunne finde andre elementer, der går igen.

Bestyrelsen bag aktivitetscenteret vil gerne sige tak til Torsdagsmalerne for energien og det kunstneriske talent, der skinner gennem disse billeder. Vi er oprigtigt glade for at have fået disse billeder som en flot gave til aktivitetscenteret og alle beboere i landdistriktet. Tak til torsdagsmalerne og alle andre, der har gjort dette muligt.

Kilde: Oksenvad Landdistrikts Aktivitetscenter


Det tildækkede kunstværk


100 forventningsfulde tilskuere venter på afsløringen


I forbindelse med ferniseringen var der snacks og bobler


Hella Carstens bød velkommen til ferniseringen


Annemette Hoier Nielsen holdt ferniseringstalen


I samarbejde blev kunstværket afsløret


Kunstværket består af fire malerier med motiver fra området omkring OLA