Årets Ildsjæl i Oksenvad Landdistrikt
Lagt online den: 25. februar 2023

I forbindelse med årets generalforsamling i Landsbyforeningen for Oksenvad og Omegn i torsdags blev årets ildsjælepris også uddelt.

Prisen gives til en eller flere personer, som bestyrelsen mener, fortjener et stort klap på skulderen for deres indsats eller væremåde. Med prisen følger udover det store skulderklap også en lille opmærksomhed i form af lidt godt til ganen.

I år valgte Landsbyforeningen at tildele prisen til Ejgil Wind.

Lidt om Ejgil - krydret med ord fra talen til Ejgil på generalforsamlingen holdt af formand Peter Horsbøll Møller.

Ejgil har faktisk stået på landsbyforeningen liste over potentielle modtagere gennem længere tid. Det kommer vi tilbage til.

Der er næppe mange i vores område, der ikke kender Ejgil.

"Ejgil, du er indbegrebet af en ildsjæl. Jeg tror, du har haft berøring med næsten alt på et eller andet tidspunkt i vores område".

"Jeg har kun boet i området i omkring 20 år, så jeg kan ikke udtale mig så meget om, hvad du har lavet i dine unge år. Men bare i løbet af de sidste 20 år har du været utroligt aktiv."

For nu blot at nævne lidt at det, som Ejgil har været involveret i gennem de seneste 20 år:
- oksenvad.dk
- Mølby Antenneforening
- Oksenvad Krolf
- storkereden ved Mølledammen
- foredrag om OIF’s 75-års jubilæum som han holdt sammen med sin bror Jens
- Stafet for Livet
- arbejdsdage her på OLA
- foredrag på vandretur mellem Oksenvad og Mølby.

Ja, man kan blive ved.

"Der er vel ikke den forening, som du ikke har været medlem eller bestyrelsesmedlem i?"

Som nævnt har landsbyforeningen haft dig i kikkerten længe. Så kan man måske spørge, hvorfor vi har ventet? Nogle gange kommer der andre kandidater ind fra højre, som trænger sig op i listen af forskellige årsager. Det er en forklaring.

"En anden forklaring er, at vi ventede på et særligt år. 2023. Ja, du var faktisk selv opmærksom på at der var noget ganske særlig ved 2023. Det gjorde du mig opmærksom på sidste år. 2023 hænger sammen med 1998. I 1998 startede oksenvad.dk og det vil jeg nu en gang altid forbinde med dig. Det skal vi selvfølgelig også fejre i marts måned."

"Men lige nu fejrer vi dig, Ejgil. Tak for alt hvad du gør og har gjort for vores område."

Efterfølgende kunne Ejgil supplere med, at han som 17-årige i 1970 blev foreslået som bestyrelsesmedlem i Oksenvad Idrætsforening. Den gang havde man ikke problemer med at skaffe bestyrelsesmedlemmer, så han så det som en stor ære at blive foreslået og valgt ind.

Kilde: Landsbyforeningen for Oksenvad og Omegn